Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Når det kommer til klassisk dansk mad, som vi alle kender det, så er flødekartofler uden tvivl en af favoritterne som tilbehør hos os danskere. Det er en simpel ret, hvor kartofler og fløde skal gå op i en højere enhed, men på trods af rettens enkelhed, så er den stadig skøn og smagfuld – og så vækker den typisk gode barndomsminder, hvor man var samlet omkring god, dansk mad og i et hyggeligt selskab. Det er en ret, som skaber begejstring og glæde hos stort set alle, der indtager den – den slår aldrig fejl, og så er den samtidig nem at lave. 

Flødekartofler i alverdens udgaver 

Man kan få flødekartofler i alverdens udgaver og afskygninger – der er både de helt klassiske, men så er der også udgaver med ost, chili eller andre krydderier. Man kan eksperimentere en masse med flødekartofler, indtil man får den variant, som man foretrækker. Så længe man husker på, at sovsen skal være cremet og lækker og kartoflerne møre, da det netop er det, der gør flødekartofler så skønne. Det er uden tvivl det perfekte tilbehør og kan serveres sammen med mange forskellige typer kød og kødretter, især gris er en klassiker, men server den med det, som du allerbedst kan lide. 

Et twist af hvidløg

Hvis du klikker ind på Alletiders Kogebog, så kan du netop finde en skøn opskrift på flødekartofler, men med et lækkert twist af hvidløg. Hvidløget giver retten lidt ekstra karakter og smag, hvilket klæder den klassiske ret. Server retten for dine gæster eller forkæl din lille familie med en god klassiker, der med sikkerhed vil falde i alles smag. 

Opskriften er nem at gribe an og kræver ikke alverdens ingredienser eller forberedelse. Det er derfor en perfekt ret at lave, hvis der skal laves mad til mange mennesker, og du ikke gider at stå i køkkenet hele dagen.