Dette skal du gøre, hvis du har fået en karrosseriskade

17 May 2022
Steffen Hansen

advertorial

Har du været ude for en mindre biluheld, hvor din bil er blevet skadet? Uheld kan ske selv for de mest forsigtige personer. Her er et par tips til, hvad du kan gøre, hvis det sker for dig. Hvad du skal gøre efterfølgende med din bil, vil vi komme omkring i dette indlæg.

 

skadecenter

 

Meld det til forsikringen

Det første skridt er at anmelde ulykken til dit forsikringsselskab, også selv om du ikke tror, at du vil få et erstatningskrav. Det er vigtigt, fordi den anden bilist kan forsøge at rejse et krav mod dig, og hvis du ikke har dokumentation for ulykken, bliver det svært at forsvare dig.

Hvis du har kaskoforsikring, skal dit forsikringsselskab også vide det, så de kan vurdere skaden og beslutte, om din bil skal repareres eller erstattes.

 

Få et overslag over reparationerne

Når du har anmeldt ulykken til dit forsikringsselskab, skal du få et overslag over reparationerne. Det kan du gøre ved at tage din bil til et par forskellige værksteder og få deres bud på reparationsomkostningerne. Husk at tage højde for f.eks. udgifterne til en lejebil, mens din bil bliver repareret.

Her kan du finde værksteder, der specialiserer sig i karrosseriskade eller andre skader på biler i forbindelse med et biluheld.

 

Vælg dit værksted

Når du har en idé om prisen på reparationen, kan du vælge et værksted til at reparere din bil. Hvis du har en kaskoforsikring, kan din forsikringsselskabet kan have en liste over godkendte værksteder, som du kan bruge. Hvis du selv betaler for reparationen, er det vigtigt at vælge et anerkendt værksted, der udfører et godt stykke arbejde.

 

Få din bil repareret

Når du har valgt dit værksted, udfører de de nødvendige reparationer og returnerer din bil til dig. Forhåbentlig vil din bilen bliver så god som ny, og du kan komme tilbage til at køre sikkert igen. Måske værkstedet vurderer din bil som værende totaltskadet. I sådan et tilfælde så skal du ud og finde en ny bil. Det kan du snakke med værkstedet om, når de har vurderet din bil.

More articles