Dit gamle, slidte badekar kan sagtens blive rigtig flot igen. Måske har du overvejet, om badekarret skulle udskiftes med et nyt eet af slagsen – eller måske helt skrottes til fordel for en mere moderne bruseniche, som tilmed sparer mere plads på badeværelset. Men her er det vigtigt, at du tager det forhold i betragtning, at flere og flere – især yngre – boligkøbere har badekar højt på deres ønskeliste.

Selv om du måske ikke selv er typen, som sætter pris på et langt, varmt karbad, skal du regne med, at især småbørns familier kan have stor glæde af et rummeligt badekar. Et badekar er din ven i nøden, når store mængder tøj – for eksempel lagener eller dynebetræk – skal sættes i blød. Badekarret er for de voksne et billigt og behændigt alternativ til dyre spa ophold eller wellness klinikker. Og de små foretrækker et hyggeligt karbad med mor eller far samt deres yndlings legetøj, frem for et nødtørftig bad i en balje, placeret i brusenichen.

Få dit badekar til at fremstå fra sin bedste side med maling af badekar

Det nytter dog ikke så meget, hvis dit badekar fremstår plettet, skjoldet og skrammet. Et slidt badekar er sjældent det kønneste syn i verden. Aflejringer fra kalk, rust og okker, som findes i vandet, vil gøre badekarret misfarvet på de steder, hvor emaljen er allermest slidt. Dette er som regel rundt langs badekarrets kant på indersiden, hvortil vandstanden når, foran afløbet eller rundt om rør og armaturer.

Du kan ikke fjerne disse aflejringer ved almindelig rengøring, uanset hvor hårdt du end skrubber og skurer. De sidder fast i emaljen – og derfor er det nødvendigt med en ny emalje. Her kan en badekarsmaler være til stor hjælp. En dygtig badekarsmaler kan på få timer give dit badekar en stærk og holdbar emalje, som får dit badekar til at skinne som var det ganske nyt. Få et godt tilbud på emaljering af badekar på emaljering-af-badekar.dk