Er din bil kommet til skade, og er en eller flere af dens ruder i den forbindelse blevet ødelagt? Så bør du opsøge en montør af autoglas, som kan hjælpe dig med at erstatte den eller de defekte ruder.

Hvad er autoglas?

Autoglas er en fælles betegnelse for det glas, som anvendes til ruder i biler. Der fi des forskellige former for autoglas. Det autoglas, som anvendes til ruder i bilens sidedøre, vil typisk være fremstillet af et enkelt lag hærdet glas.

Forruden er der imod en anderledes kompleks konstruktion. En bils forrude er for langt de fleste bilers vedkommende designet således, at den yder fører og passagerer den højest mulige grad af beskyttelse ved frontal kollision.

Således er forruden fremstillet i det, der kaldes laminat glas – to stykker glas limet sammen med et lag af tynd og stærk film imellem. Når ruden modtager et hårdt slag, så at glasset splintres, vil dette hænge fast i filmen i stedet for at flyve rundt i kabinen.

Hvem kan hjælpe med udskiftning af autoglas?

Såvel forrude som sideruder og bagrude udgør væsentlige dele af bilens sikkerhedsmæssige konstruktion, og bidrager til karosseriets stabilitet. Derfor er det vigtigt, at en ødelagt rude hurtigst muligt erstattes med en ny og intakt en af slagsen.

Lige så vigtigt er det, at udskiftning af ruder i din bil udføres af en dygtig og kompetent montør, som har mange års erfaring med – og et tilsvarende kendskab til – montering af autoglas. Og så er det selvfølgelig også essentielt for din bils sikkerhed, at det autoglas, som skal erstatte din ituslåede rude, holder samme standard som bilens originale rude.

Når du vælger en montør fra Dansk Bilglas A/S, får du ikke blot en sikker montering af autoglas. Du får også autoglas af højeste kvalitet og ejertids garanti derpå. Læs mere på bilglas.dk