Forstil dig at det er blevet forår og du skal retur til din kolonihave efter en lang vinter og det syn du møder når du åbner op er at du har haft uvelkomne lejere i haven i form af rotter. En ting er at de har gnavet sig i gennem hvad der må have været af spiselige ting, noget andet er, hvis de også har gnavet sig igennem møbler og brugt dem som redde. 

Når du har fået ryddet op og gjort grundig rent, hvilke er vigtigt at det bliver gjort, da rotter udgør en sundhedsrisiko, fordi de kan sprede sygdomme fra dyr til mennesker, er det tid til at kontakte en rottebekæmper. Han vil sætte fælder og gift ud så rotterne dør.

Det kan f.eks. være https://k9skadedyrservice.dk/rottebekaempelse-slagelse-soroe-haslev/. Du har pligt til at kontakte kommunen og fortælle at du har rotter. De vil sende en rottebekæmper ud, hvilke er gratis for dig.

Få råd og vejledning til forebyggelse af rotter

Næste trin er at du skal have sikret din kolonihave så du undgår ubehagelige overraskelser. Du kan få råd og vejledning til hvordan du bedst sikre din have og hus fra nye rotter. En af de ting du blandt andet kan gøre er at få rottesikret dit hus. Der bliver gravet granitplader ned hele vejen rundt om huset.

Du skal sikre dig at pladerne kommer mindst 50 cm ned i jorden. Dermed har du sikret dig at rotterne ikke kan grave sig ned under. Du skal også gå dit hus igennem og stoppe alle huller og revner. Husk at en rotte kan kravle op af selv den stejleste væg og komme ind af selv det mindste hul. 

Sørg også for at der ikke er mad på din grund. Det betyder ingen mad i komposten og nedfaldsfrugter skal samles op og fjernes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *