Har du et alkoholmisbrug? Søg behandling nu

20 December 2019
Frederik Mikkelsen
Har du et alkoholmisbrug? Søg behandling nu

Misbrug af alkohol er et enormt stort samfundsproblem. Det kan ramme hvem som helst. Det er ikke nødvendigvis betinget af social klasse, selvom mange måske vil forbinde det med den ensomme hjemløse mand på bænken. Også velhavende mennesker med familie og hus kan blive ramt af det. Der kan være mange årsager til, at man kommer ud i et misbrug. Men det er sommetider en måde at håndtere nogle personlige indre problemer. Det kan for eksempel komme af stress fra arbejde. Eller det kan være, at dine familieforhold er problematiske. Andre gange kan det opstå, uden man selv er klar over det. Der er ikke én forklaring. Læs med herunder for at blive klogere på alkoholmisbrug og få råd og vejledning til behandling.

Hvordan definerer man et alkoholmisbrug?

Der er svært, at præcisere en grænse for, hvornår der er tale om et ordinært misbrug. Man kan ikke nødvendigvis nævne et specifikt antal genstande om ugen, som man ikke kan overskride uden at være misbruger. Det varierer nemlig meget fra person til person. Man opstiller dog nogle sundhedsmæssige råd om ugentligt alkoholindtag. Her lyder opfordringen, at kvinder helst bør holde sig til maksimum 7 genstande om ugen, mens mænd som maksimalt bør drikke 14. Mange udvikler et alkoholmisbrug efter at have haft et stort forbrug i en længere periode. Herefter udvikles der tolerans, som resulterer i en afhængighed. Misbruget medfører abstinenser, hvilket gør det utroligt svært at skære ned i sit indtag.

Søg hjælp med det samme, hvis du har et misbrug

Der er heldigvis hjælp at hente, hvis du har et alkoholmisbrug. I Danmark kan man mange steder opsøge behandling. Her er der tale om en effektiv abstinensbehandling, og der er mulighed for vejledning fra både læger, psykiatere og jurister m.fl. Klik her for at finde råd og vejledning til behandling af alkoholmisbrug.

More articles