Hvad er kutymen i at holde døren åben?

30 June 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Man er jo et flinkt menneske, så det kan være, man er hjemme hos nogle mennesker, hvor der er fest, eller man er i en butik, hvoraf døren er fra Klarfonster.se, som man skal til at gå igennem, og så kan man se, at der er en anden person, der går i samme retning.

Vedkommende skal jo nok også gennem den dør, så fremfor at døren smækker i næsten foran øjnene på personen, så vil man da lige holde den åben for vedkommende – det ser trods alt uhøfligt ud, hvis man ikke gør det.

Man får lige øjenkontakt, og man får signal om, at det var pænt af en at gøre, så vedkommende sætter også lige farten op og smiler i din retning.

Men sådan går det bare ikke hver gang, man vil holde en dør åben for en anden person.

Dörrar

Så står man her med døren i hånden

Hvis vedkommende er for langt væk, så kommer det til at virke dumt, at man holder døren i så lang tid, før personen når herhen – her må man trods alt godt tænke på, at man har andet at lave end at holde døren åben for andre.

Omvendt, hvis der kommer mange mennesker, så er man nødt til at holde døren åben for alle, for ellers virker det også uhøfligt – så er det op til en at regne ud, hvornår denne række af mennesker ender, hvis de nu ikke alle følges ad.

Man er ikke ansat til at stå at holde den dør åben, så man kan ikke bare blive stående.

Hvis det bliver en ting, at nogen tit skal åbne døren, så bør man måske se på, om det bedre kan svare sig, at man indfører en automatisk dør, der åbner, når folk nærmer sig den.

Det gør det trods alt nemmere for alle.

More articles