Lad os bruge det eksempel, at du står overfor at skulle stifte et firma, og så ved du godt, hvor vigtigt det er, at du bruger et logo, som folk og kunder kan huske dig på umiddelbart, når de tænker på dit navn, så der er noget hurtig identifikation.

Samtidig ved du også godt, at det er så svært at finde på et godt logo, at du ikke selv ejer evnerne, og du ved sådan set slet ikke, hvordan man for det første laver et logo, og hvad man bør have in mente, når man laver den slags.

Det skal man have professionelle folk til såsom https://www.logoshop.dk/logo-design 

Og så kigger du også lidt misundeligt på dem, der allerede har et logo og slået deres navn først.

Kunne du dog bare tage deres logo og udskifte deres navn med dit firmanavn og bruge samme skrifttype, så ville du kunne spare en masse mellemveje!

Du skal lave et unikt design

Det kan godt være, at du har set andre gøre det, som der lige er blevet beskrevet, men de kan risikere at være ude i en retssag med dem, som de plagierer, hvilket det hedder, når man gør den slags.

Det er ulovligt, og det må man ikke. Det ligger lidt i forlængelse af at lave kopivarer.

Men så kan det være, du rydder ud på loftet og finder et produkt, der har et sejt logo, som du gerne vil bruge med et par modifikationer og gøre det moderne.

Der er intet i vejen for at lade sig inspirere, men direkte at kopiere kan være et problem, selvom man ikke kan søge sig frem til, om firmaet eksisterer endnu: der kan stadig være rettigheder forbundet til logoet.

Eventuelt kan man finde disse bagmænd og høre, om man må købe rettighederne til det eller på anden vis overtage det.

Det skal dog være helt på plads, inden man fører det ud i livet.