Røg eller damp – hvad skal jeg vælge?

22 August 2022
admin

editorial

Millioner af mennesker ryger nu, og antallet stiger hver dag. e cigaretter har eksisteret i et stykke tid nu, men de har virkelig taget fart i de seneste år. Det skyldes sandsynligvis, at de tilbyder en række fordele i forhold til traditionelle rygningsmetoder.

Lad os tage et kig på nogle af fordelene ved at dampe, samt nogle af de ting, du skal vide om e cigaretter og e juice.

Hvad er fordelen ved damp frem for røg?

Der er en række fordele ved at dampe frem for at ryge cigaretter. Disse omfatter:

– Dampning er billigere end at ryge cigaretter. 

– Dampning er sundere end at ryge cigaretter. Cigaretter indeholder nikotin, tjære og andre skadelige kemikalier, mens dampning ikke indeholder noget af dette.

– Vaping er mere socialt end at ryge cigaretter. Du kan vape indendørs uden at forårsage ubehag eller støde andre, hvorimod det ikke er tilladt at ryge cigaretter på mange offentlige steder.

– Vaping er mere praktisk end at ryge cigaretter. Du behøver ikke at bekymre dig om at have tændstikker eller en lighter med dig, og du behøver ikke at gå udenfor i kulden for at ryge.

damp

Kan jeg dampe indendørs?

Ja, du kan vape indendørs, hvis du ønsker det. Det er dog altid bedst at tjekke med ejeren eller lederen af bygningen først for at sikre, at de er indforstået med, at du må gøre det. Nogle mennesker kan være følsomme over for den damp, der produceres af e cigaretter, så det er altid høfligt at spørge, før man damper i lukkede rum.

Hvad er de sundhedsmæssige risici ved at dampe?

Der er stadig mange ubekendte, når det gælder sundhedsrisikoen ved dampning. Men vi ved, at det er langt mindre skadeligt end at ryge cigaretter.

E cigaretter indeholder ikke tobak, og den damp, der produceres, indeholder ikke tjære eller andre kræftfremkaldende stoffer, som findes i cigaretrøg. De langsigtede sundhedsvirkninger af dampning er dog stadig ukendte, og der er behov for mere forskning for at fastslå eventuelle risici.

More articles