Sådan finder du en flot antik hoveddør

25 April 2022
Steffen Hansen

advertorial

Der er intet bedre end at gå op til en smukt restaureret antik hoveddør. Den rige træfarve, de indviklede udskæringer, det polerede messingbeslag – det hele er med til at skabe en følelse af historie og luksus. Hvis du er heldig nok til at finde en gammel dør, der er i god stand, kan du blot lægge den i blød i kogt linolie for at få træets naturlige glans frem.

Men hvis du ikke er så heldig, er der stadig masser af måder at give en gammel dør nyt liv på. Her er et par tips til at finde og restaurere en antik hoveddør.

image

Sådan kommer du i gang

Start din søgning på genbrugspladser og i arkitektoniske genbrugsbutikker. Disse steder er gode kilder til at finde gamle døre samt andre materialer, der kan bruges i dit restaureringsprojekt. Hvis du er indstillet på at have en traditionel trædør, skal du kigge efter en dør, der er lavet af massivt hårdt træ. Dette vil være mere holdbart end en dør af nåletræ, og det vil også være lettere at efterbehandle. Inspicer døren omhyggeligt for tegn på skader, såsom råd, revner eller vandpletter. Hvis døren er for ødelagt, er den måske ikke værd at redde.

Når du har fundet en egnet dør, der passer til målene på din dørramme, skal du fjerne alle hængsler og klargøre døren til at få installeret nye hængsler der passer til din dørramme. Når dette er gjort kan du montere den nye og antikke dør. Det er muligt at der skal slibes lidt af kanterne, hvis ikke døren passer perfekt ind i din nuværende dørramme.

Hvis dette er nødvendigt, så skal du være forsigtig når du sliber eller høvler og huske på at du har med en gammel og antik dør at gøre. Så længe du er forsigtig burde det ikke have nogen indflydelse på dørens udseende. Du kan læse mere om døre generelt her: https://klarwindows.co.uk/external-doors.

More articles