Sådan mindsker du allergien i dit hjem

05 October 2021
Steffen Hansen

advertorial

Der er mange af os, der døjer med en form for allergi i en højere og mindre grad. De fleste bliver født med det, mens andre faktisk kan udvikle det, jo ældre de bliver. Allergi er frygtelig hæmmende for dig, da du kan blive meget dårlig og skidt tilpas. Derfor er det vigtigt, du gør ting, der kan holde din allergi nede, så du ikke skal rende rundt og nyser konstant.

Derfor har vi listet to gode råd, du kan tage med dig til at mindske allergien i dit hjem. Læs med i det nedenstående.

1. Sørg for regelmæssig udluftning

Hvis du har husdyr eller får besøg af en, der har hund, så skal du huske at lufte ud. Hunde – eller kattehår kan være meget irriterende for ens næse, hvorfor det kan blive nødvendigt at få luftet godt ud efterfølgende. Særligt hvis det er en race, der har meget blødt og løst hår.

Uanset om du har hund eller kat og ikke har allergi overfor dem,  så kan du faktisk godt få det. Der er stor risiko for at få det, hvis du giver dine husdyr lov til sove i sofaer eller i din seng hos dig. Det anbefales, at du lærer dine husdyr at sove i deres kurve, så du ikke udvikler allergi. Hvis det ikke er en mulighed, så skal du sørge for udluftning i løbet af dagen, samt regelmæssig rengøring og støvsugning af dit hjem.

2. Investér i et ventilationsanlæg

Hvis du erhverver dig et ventilationsanlæg, så kan du faktisk få maskiner og filtre, der er med til at hjælpe dig med, at din allergi ikke bliver forværret. Det er ganske smart, så du kan være i rummet uden at føle dig kvalt. Det kan blive nødvendigt, hvis du lider af pollenallergi, hvor sommeren er din værste fjende. Her kan du få specielle filtre til ventilationsanlæg, der filtrerer pollen ud af rummet. Du kan kontakte firmaer, der sælger ventilationsanlæg og høre, hvilken maskine du bør bruge i din situation. 

More articles